Välkommen till Andersson & Hamberg Event, där vi förvandlar er bröllopsdag till en tidlös saga. Med passion för unika och personliga firanden, är vi era perfekta partners för att skapa ert drömbröllop. Låt oss hjälpa dig att skapa oförglömliga minnen tillsammans på er speciella dag!
Planera ditt drömbröllop med Andersson och Hambergs Event!
Bröllopsdagen är en av de mest minnesvärda och viktiga dagarna i ditt liv, och vi på Andersson och Hambergs Event är dedikerade till att hjälpa dig att göra den till en oförglömlig upplevelse. Vi har en bred erfarenhet av bröllopsplanering och vi strävar efter att skapa en unik och personlig fest som reflekterar din stil och dina önskemål.
Vi har kunskap om allt från underhållning och catering. Vi samarbetar tätt med våra klienter för att säkerställa att alla deras specifika önskemål och behov tas med i beräkningen. Vi tar hand om allt från planering och koordinering till genomförande och clean up, för att säkerställa en smidig och problemfri upplevelse.
Vi har etablerade relationer med ett brett utbud av leverantörer, inklusive florister, musiker, fotografer, kockar och dekoratörer, och vi är alltid villiga att gå den extra milen för att säkerställa att din dag blir precis som du har drömt om.
Låt oss hjälpa dig att planera det bröllop du alltid har drömt om. Kontakta oss idag för att diskutera dina önskemål och få en kostnadsfri offert. Vi ser fram emot att hjälpa dig att göra ditt drömbröllop till verklighet!
Vanliga frågor och svar
Vi rekommenderar att du börjar planera minst sex månader i förväg, beroende på festens storlek och komplexitet. Detta ger er tid att boka plats, underhållning, catering och andra nödvändiga tjänster. Lokaler i centrala Uppsala kan man dock behöva boka 1 år i förväg för att vara säker.
Vi arbetar med flera dekoratörer som kan hjälpa er med era idéer för att kunna skapa unika teman och skräddarsydda dekorationer som speglar personligheten hos huvud personen.
Enklare saker som ljus och vaser finns redan och ingår i paketet som standard. Blommor kan vi hjälpa till med, i samråd mer er och florist.
Catering:
Vi erbjuder en rad olika cateringalternativ, från enkla bufféer till eleganta sit-down middagar. Se hambergscatering.se för alternativ. Där finns menyer, hyrgods och även personal. Ni bestämmer själva i vilken utsträckning ni behöver hjälp.
Festlokal:
I våra festlokaler erbjuder vi ungefär samma mat som på catering med den skillnaden att personal alltid ingår samt att dukning mm redan är gjort av oss. Priserna på våra festvåningsmenyer inkluderar alltså redan detta.
Alla menyer är föremål för modifieringar och ändringar i samråd med er. De varierar också över året med säsongerna.
Självklart ordnar vi med specialmat-se egen rubrik
Vi kan hjälpa till med att boka underhållning, från DJ:s och liveband till magiker och komiker. Vi hjälper dig att välja den perfekta underhållningen som passar ditt evenemangs tema och stil.
När ni har haft ert OSA (sista anmälningsdag till ert bröllop) så kan ni skicka oss en uppdatering, även med aktuell specialmat. Ofta har man detta minst en månad innan, normalt 3-4 månader innan.
Sen förstår vi att denna siffra kommer röra på sig marginellt fram till bröllopsveckan.
Om det endast handlar om enstaka personer så räcker det med en rapport om antal på måndagen samma vecka, i samband med vårt avstämningsmöte.
När man hyr våra lokaler för bröllop så kommer vi överens med er vad som är praktiskt.
Menypriser för bröllop är baserade på event som startar tidigast 16.00 med fördrink och slutar 01.00. Men med timtillägg så kan ni börja när ni vill och på Gamla Stadshotellet kan man köpa till en danstimme till kl.02.00.
Tillgång, att man kan komma och vara i lokalen är en annan sak, ni kan komma på förmiddagen och börja ställa i ordning. Vill man lämna saker kan man ofta göra det dagen innan om man vill. Om man vill duka och ordna dagen innan så måste man hyra även den dagen. Skulle det däremot var outhyrt dagen innan, något vi ofta vet någon vecka före minst, så går det bra att bara betala för närvarande personal.
Vi är vana att hantera specialmat.
Redan så använder vi laktosfritt i stor utsträckning men vi kan antingen försöka anpassa hela menyer alt vi ordnar särskild meny för de med avvikande önskemål eller behov.
Exakt vad vi väljer att servera kan ej redovisas så tidigt då vi måste förhålla oss till en mängd andra event och ordrar samma dag som er fest och som har sina unika önskemål. För att kunna leverera en hög kvalitet behöver vi hitta gemensamma produkter och menyer för att kunna rationalisera matlagningen. Vi vet att vi hävdar oss bra i detta sammanhang och specialmaten mat kommer likna er valda meny i presentation och variation.
Barn är välkomna !
Vi har flera barnstolar för de minsta men ange vid bokning hur många ni behöver.
Barn upp till 12 år betalar halva matpriset för vald meny.
Önskar de enklare "barnmat" typ Pannkakor med sylt o grädde, varmkorv med bröd, köttbullar och makaroner så är det billigare normalt, runt 70-100:-pp beroende på om det är buffé eller tallriksservering-de är fortfarande beroende av personal som är schemalagda
Små barn som äter burkmat eller har behov av egen medtagen mat så är det tillåtet att ta med. Viktigt att barnen är nöjda!
Vi brukar rekommendera att mindre barn får sin barnmat i samband med de vuxnas förrätt så de slipper vänta för länge
Vi gör gärna eran bröllopstårta.
Vi har egen konditor som tillverkar en rad olika tårtor. Se "Galleri" för exempel på hur de kan se ut. Generellt har vi vår grund i franskt patisserie och tårtorna görs oftast av choklad, frukt-och bärmousser, ganâcher och krämer med lättare bottnar.
Vill man ha tårtan täckt med marsipan eller mousse, pannacotta eller dylikt, ställda på varandra eller på ställning så ordnar vi det.
Egen tårta?
Har men en egen konditor som man vill anlita så måste vi se företagsbevis att det handlar om en professionell (med rätt att tillreda livsmedel) aktör. "Hemlagad" mat får ej serveras i våra lokaler. Vi tar ut en avgift per portion medtagen tårta som kompensation.
Javisst!
Vi har flera egna lokaler:
Max 150 pers sittande: Nedre Slotts nedanför slottsbacken, en sekelskiftesvåning
Max 98 pers sittande: Linnéträdgården, ett orangeri från 1700-talet mitt i en botanisk trädgård i centrala Uppsala
Max 72/66 pers sittande: Gamla Stadshotellet nedanför Slottsbacken, ett ombyggt hotell från mitten av 1800-talet med dans i 1500-talskällare!
Max 30 pers: MS Sjösala, en liten båt från 1800-talet som tar er ut på Mälaren och destinationer runtom.
Många gånger behöver tillresande gäster hjälp med övernattning.
Vi samarbetar med flera hotell.
Bokar ni bröllop hos oss så får ni en unik rabatt eller erbjudande hos Hotell Botanika och Hotell Stella, 2 prisvärda alternativ i centrala Uppsala.
Priset beror på väldigt många olika faktorer då vi försöker vara flexibla i våra erbjudanden. Vi vill kunna möta olika önskemål och göra det möjligt för så många som möjligt att ha en fest hos oss.
Festvåning
Om man har sin fest hos oss så betalar man alltid en hyra för lokalen. Varje lokal vi erbjuder har sin egen prisbild (beror på att det är olika hyresvärdar och upplägg för varje lokal).
Sedan väljer ni den meny ni önskar eller vi arbetar fram en speciell meny i samråd med er.
All dryck måste komma från oss, se lista.
All serveringspersonal ingår i kuvertpriserna för festvåningsmenyer.
Porslin, möbler mm som är standard ingår.
Städning standard ingår.
Summerat kan man säga att ett bröllop ligger mellan 700-2500:-pp + lokalhyran beroende på hur man plockar ihop sin meny och dito dryck.
De flesta bröllop 2023 låg på runt 1300:-pp inkl. allt.
Catering
Finessen med catering, jämfört med tex Festvåning, är att ni plockar ut de delar ni vill ha och ordnar själva det övriga, mao kan ni styra ert event i detalj mycket mer.
En tydlig tendens senaste åren har varit att man tagit maten men också personal och hyrgods i olika utsträckning till sitt bröllop via oss.
Vi har dock en reservation som kan vara bra att känna till, vår hyrda personal serverar endast den mat som levererats av oss. Skulle ni tex ha egna snittar eller tårta så får man alltså sköta den delen av serveringen på annat sätt, vilket kan lösas med tex att vår personal startar först med middagen, tårtan kan serveras som buffé etc.
Priset för catering är nästan omöjligt att ge ett bra standardsvar på eftersom spannet är extremt stort, men man enkelt se vad maten kostar på våra menyer. Sen ger vi gärna offert på vad det kostar med personal mm men då behöver vi veta mer om era tider, körschema och platsen vi ska vara på.
-Antal gäster
-lokal
-maten, ska det vara:
-canapéer till fördrink eller bara snacks?
-förrätt?
-varmrätt på tallrik eller som buffé?
-efterrätt?
-Tårta?
-Snacks till baren?
-Vickning?
Drycken:
-fördrink-om längre än 40 min omservering
-förrätt -omservering om många tal
-snaps -mycket sång?
-varmrätt- 1,2 3 glas?
-Shotrunda -vi går ut med bricka till de som
önskar
-efterrätt-sött vin
-kaffe/te
-avec: Cognac, Whiskey, Baileys o dyl.
-bar, fri eller betalande (helt el delvis)
Körschema: när startar festen och när slutar den?
Tiden som personal arbetar avspeglar sig i priset, i synnerhet´vid catering där personal betalas per timme.
Dekor/blommor
Till borden, brudbuketten och eventuella arrangemang till lokalen i övrigt.
Underhållning/musik
DJ/band/trubadur mm, de behöver oftast bokas relativt tidigt då de bara kan vara på en plats per lördag.
Kolla också upp vad som finns i form av utrustning och kapacitet på plats i lokalen ni ska vara på. Wifi, elkraft, kontakter etc.
Porslin/linne o annat hyrgods.
Finns tillräckligt på plats eller behöver man hyra?
Man kan alltid skicka en önskan om hur man skulle vilja ha det med maximal hjälp eller utbud så kan man få en offert som ju är hög men där man sedan stryker sådant som man ser att man kan lösa efterhand. Nästan alltid, i synnerhet vid bokningar i festlokalerna så är fakturorna lägre än offerterna då alla inte druckit full ranson eller några gäster uteblev.
De viktigaste leverantörerna brukar vara platsen, mat och dryck, fotograf, musikunderhållning och florist. Börja med att boka dessa så tidigt som möjligt.
Skapa en lista tillsammans med din partner och eventuellt era familjer. Tänk på storleken på er plats och budget. Var också beredd på att göra svåra val för att hålla listan hanterbar.
Det är också vanligt att lägga till en personlig touch, som ett kort citat, dikt eller en mening som speglar paret eller deras relation.
Catering så är ni fria att ordna med egen dryck, vi serverar den självklart åt er.
Behöver ni hjälp så kan vi ordna med allt, även alkohol.
Ofta önskar man kanske att vi ordnar ert kaffe som vi brygger på plats och serverar era gäster.
Våra Festlokaler, där måste all dryck komma från oss och serveras av oss.
Ingen dryck får medtas.
Finns prislista över våran dryck på hemsidan, fliken Festlokaler. Generellt humant prissatt jämfört mot restaurangbranschen.
Hjälp med dryckestips till våra menyer?
Självklart kan vi rekommendera drycker till våra menyer; catering med tips utifrån Systembolagets utbud eller festvåning utifrån våran egen lista.
Om man vill ha någon särskild dryck serverad kan vi ordna det men då behöver vi debitera all inköpt volym, vi accepterar inget överskott i vårt lager.
Om man kommer på att man vill ha mer dryck serverad under middagen så ordnar vi det. Berätta för hovmästare på plats så löser hen det. Detta blir en avvikelse från bekräftad order men är inget problem, dock måste detta göras av er personligen och inte av någon annan på festen.